Ischgl – 6 vakantietips voor het skigebied in Oostenrijk

Ischgl – 6 vakantietips voor het skigebied in Oostenrijk

Categories: ischgl
Author
Ischgl
Share
Categories: ischgl

Author

Ischgl

Share

Ischgl activiteiten

Recent hadden vele het over het dorp Ischgl. Voor de niet wintersport een volledig onbekend dorp, maar in de nasleep van de coronapandemie lag het bij iedereen op de lippen, omdat daar begin dit jaar veel mensen besmet waren geraakt met het virus. Komend winterseizoen wil het skigebied heropenen en laten zien dat het meer te bieden heeft dan alleen feesten. Wij hebben de beste tips op een rijtje gezet voor de perfecte skivakantie.

Plezier op de piste in Ischgl

Omdat het skigebied Silvretta Arena bijzonder hoog ligt op een hoogte van 2000 tot 2872 meter, kunnen skiërs van eind november tot begin mei stoom afblazen op de pistes omdat er voldoende sneeuw ligt. Beginners vinden op Idalp geschikte pistes. Het skigebied heeft 38 kilometer blauwe pistes te bieden, 99 kilometer pistes krijgen de moeilijkheidsgraad rood, 22 kilometer wordt aanbevolen voor gevorderde skiërs. Er zijn 45 liften in het skigebied, als je de nabijgelegen gebieden Galtür, Kappl en See meetelt, zijn er zelfs 73 liften die gebruikt kunnen worden. Je kunt zelfs een bezoek aan Zwitserland brengen.

Nachtrodelen in het skigebied

Wie na een dag skiën niet al te uitgeput is, kan in Ischgl gaan rodelen. De route is op maandag en donderdag geopend van 19.00 uur tot 20.30 uur en is zeven kilometer lang. Start is bij de Idalpe, tot aan de kerk in het dorp, een hoogteverschil van 950 meter wordt overbrugd.

Mocht u nog niet genoeg hebben van het rodelen, dan kunt u de bus nemen naar Kappl voor ongeveer tien minuten. De nachtrodelbaan is op dinsdag geopend van 19.00 tot 22.00 uur

Culinair – niet alleen uit Oostenrijk

De Idalp is bekend geworden als evenementenlocatie, maar heeft ook Kaiserschmarrn en Wiener Schnitzel te bieden. De gerechten smaken bijzonder goed op het zonneterras. Tip: Ben je hier op maandag en donderdag, pak dan een rodelbaan voor de afdaling en race over de rodelbaan die hier begint.

Wilt u lunchen in Zwitserland? Als je zin hebt in een houtgestookte pizza, moet je even langs Alp Trida gaan. Voor gasten die graag tijdens het eten bediend willen worden, is er het gedeelte “Lar Marmotte”. De aangelegen en de bijbehorende après-skibar “Heavens Door” een populaire spot aan het einde van de skidag.

Overigens is er in het dorp zelf een nog betere keuken te vinden. In de restaurants Fliana Gourmet en Stüva zijn sterrenchefs aan het werk. Als je genoeg cheese spaetzle hebt gegeten, kun je ook langskomen bij Lucy Wang. Er is daar een luxe Japanse keuken.

Feest – maar hoe?

“Ischgl en party horen bij elkaar als winter en sneeuw”, zegt de officiële website van de regio. De negatieve climax was de verspreiding van het coronavirus in maart, toen de plek wereldwijd aandacht kreeg. Komend seizoen zou er weer een soort après-ski moeten zijn, maar niet in de vorm waarin vakantiegangers gewend waren. Er zijn een paar dingen die veranderen voor wintersporters in Oostenrijk.

Tot nu toe was de Kuhstall een must op de party agenda in Ischgl. Luid, heet, uitbundig – extreme après-ski. Moe van “Anton uit Tirol”? Afwisseling is er zeker in de Aprés Champagnerhütte.