Ischgl vertrouwt op camera’s om afstanden te meten

Ischgl vertrouwt op camera’s om afstanden te meten

Categories: ischgl
Author
Ischgl
Share
Categories: ischgl

Author

Ischgl

Share

Ischgl corona

Ischgl vertrouwt op camera’s en een speciaal voor Paznaun ontwikkelde app voor zijn veiligheidsconcept voor het komende winterseizoen. Dit jaar wordt het traditionele openingsconcert aan het begin van het seizoen niet gehouden. Er komt ook een verbod op alcohol op openbare plaatsen.

De toerismevereniging en de raad van bestuur van de Silvrettaseilbahn AG hebben dinsdag in een persbericht aanvullende maatregelen gepresenteerd. De veiligheidsafstanden worden bewaakt met camera’s en een speciaal voor de Paznaun ontwikkelde app is bedoeld om inschrijvingen in restaurants te vergemakkelijken.

700.000 euro voor hygiëne- en veiligheidsnormen

Silvretta Seilbahn AG heeft de afgelopen weken 700.000 euro geïnvesteerd in hygiëne- en veiligheidsnormen. In augustus hadden de verantwoordelijken al koudvernevelingsapparaten gepresenteerd voor het desinfecteren van cabines en vaak bezochte plaatsen, slangensjaals die als mond- en neusbescherming kunnen worden gebruikt en uitgebreide test- en informatieconcepten. De voorstellen gaan “veel verder dan de officiële maatregelen”, zoals de toeristische vereniging in augustus uitlegde – meer hierover in Ischgl: Veel maatregelen voor het winterseizoen.

Geen après-ski en geen concert aan het begin van het seizoen

Bovendien moet het feesttoerisme worden beteugeld met het oog op de hoogwaardige verdere ontwikkeling van het wintersportaanbod, benadrukten TVB-bestuurslid Alexander von der Thannen en Markus Walser, bestuurslid van de Silvrettaseilbahn AG. Daarom is er dit jaar geen apres-ski in de eerder bekende vorm, noch het traditionele openingsconcert. Daarnaast is er een alcoholverbod op openbare plaatsen in voorbereiding, dat zowel voor de plaats als voor het skigebied moet gelden.

Het seizoen in Ischgl begint op 26 november, Galtür volgt op 5 december, Kappl en See op 18 december.