Oude Pardatschgratbahn verkocht

Oude Pardatschgratbahn verkocht

Categories: ischgl
Author
Ischgl
Share
Categories: ischgl

Author

Ischgl

Share

pardatschgratbahn ischgl

In een eerdere blog, genaamd “Nieuwe lift: 3-s Pardatschgratbahn A2” kondigde we de nieuwe lift in de Silvretta Arena al aan. Een hypermoderne lift gestationeerd in Ischgl, waarmee de liftcapaciteit van het dorp Ischgl fors zou gaan toenemen. Toch werden zowel de nieuwe als de oude Pardatschratbahn in het begin van het wintersportseizoen van 2016 in gebruik genomen. Helaas, werd vandaag bekend gemaakt dat de oude Pardatschgratbahn aan Noord-Korea is verkocht.

De vertrouwde grijze stalen gondels zullen niet meer onderdeel uitmaken van de Silvretta Arena. Het uiterst communistische Noord-Korea waar Kim Jong-Un regeert zal deze lift in gebruik gaan nemen. Of de deal op een legale wijze is verlopen is het gesprek van de dag in Ischgl. Volgens de experts is deze transactie niet legaal, aangezien de export van luxe artikelen naar een communistisch land waar een dictator regeert verboden is. Daarnaast staat de verkoop haaks op hetgeen wat in het handelsembargo van de Verenigde Naties staat geschreven.

Zeer weinig dorpsbewoners waren op de hoogte van dit gigantische project. De lift zou in eerste instantie door de Silvretta Seilbahn AG zijn verkocht aan een bedrijf in Vorarlberg, waarna de lift is doorverkocht aan een ondernemer in Peking. Hannes Parth, directeur van de Silvretta Seilbahn AG geeft aan dat zij niet verantwoordelijk zijn voor de verkoop die is gedaan, nadat de lift door hen is verkocht. Mario Müller (CEO van Bludescher Pro-Alpine) heeft dat bevestigd, hij is de ondernemer uit Voralberg die de lift heeft gekocht en verkocht. Het dorp Ischgl, Silvretta Seilbahn AG en Doppelmayr (leverancier van de gondellift) hebben daarom niks te maken met de verkoop aan Noord-Korea.

De oude Pardatschratbahn zal per trein worden vervoerd naar Noord-Korea.